Dom Pérignon i argentyński szef kuchni Francis Mallmann łączą siły, aby zorganizować ekskluzywną serię uczt podlanych szampanem. Kolacje odbędą się w „nieujawnionej prywatnej posiadłości” w ekskluzywnej enklawie Long Island w dniach 19–21 lipca i mają być przygotowane przez Mallmanna, który słynie z zaawansowanych technik gotowania na otwartym ogniu.
Elegancka współpraca kulinarna zaprezentuje również najnowsze roczniki słynnego producenta szampana – Dom Pérignon Vintage 2015 i Vintage 2006 Plénitude.
Po przybyciu do 8-hektarowej posiadłości goście najpierw wyruszą w podróż degustacyjną Dom Pérignon w pojedynkę pośród spokojnego krajobrazu. Po doświadczeniu wyjątkowości nowych roczników, Dom Pérignon & Mallmann zapewnią dostęp do niezrównanego doświadczenia gastronomicznego. Argentyński szef kuchni znany ze swojej wyjątkowej techniki gotowania 7-Fire, stworzył menu, które odzwierciedla ich kontrastujące profile. Każde danie, prezentując zaproszenie do złożoności i prestiżu inherentnego w roczniku Dom Pérignon.
Dom Pérignon
„Inspirując się najnowszymi kreacjami Dom Pérignon, z przyjemnością poprowadzę gości przez kulinarną podróż, w której tekstury i smaki harmonizują w nieoczekiwany sposób” – powiedział Mallmann w oświadczeniu zapowiadającym kolacje. „Każde danie będzie zaproszeniem do eksploracji niuansów głębi spektakularnych roczników tego gazowanego wina”.
„Doświadczenie kulinarne z szefem kuchni Mallmannem pozwala nam stworzyć przestrzeń, w której celebrujemy równowagę w przeciwstawnych siłach, zapraszając gości do delektowania się połączeniem wyjątkowej sztuki kulinarnej i szampańskiej, w otoczeniu oszałamiającego oceanicznego anturażu” — dodał Vincent Chaperon, szef kuchni Dom Pérignon.

„To spotkanie z Dom Pérignon otwiera drzwi do świata nieograniczonych możliwości, ożywionych dzięki rzadkiemu prestiżowi naszych najnowszych win Vintage”.
Gastronomiczne wydarzenie, które jest inspirowane „prestiżem” nowych roczników szampana, rozpoczyna się od Dom Pérignon Vintage 2015, „charakteryzującego się zdecydowanym, ustrukturyzowanym i prowokującym profilem”.
Następnie goście spróbują Vintage 2006 Plénitude 2, które według DP „oferuje nowy świat lepkości, giętkości i wariacji tekstury, które wzmacniają zmysł smaku z każdym łykiem”.
Zainteresowani mogą zarezerwować to wyjątkowe doświadczenie kulinarne, wysyłając zapytanie tutaj.
Kolacji inspirowana szampanem kosztuje aż 4000 dolarów za osobę.