Close Menu
    Ostatnie

    Tomasz Biernacki – tajemniczy miliarder, który zbudował polskie imperium handlowe Dino

    6 czerwca 2025

    Realme GT 7 Dream Edition: Nowy gracz na rynku flagowców

    28 maja 2025

    Nowe Audi A6 e-hybrid: Połączenie mocy i ekologii

    26 maja 2025
    Popularne

    Kim jest Zeus z TikToka?

    16 maja 2023

    Pączki Magdy Gessler z cukierni Słodki Słony w Warszawie na tłusty czwartek [Recenzja]

    7 lutego 2024
    5.0

    Pierwsza klasa Pendolino. Czy warto dopłacić? [Recenzja]

    8 grudnia 2021
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram
    LuxVibe.plLuxVibe.pl
    Subskrybuj
    • Biżuteria

      Bulgari prezentuje najcieńszy na świecie zegarek

      7 kwietnia 2025

      Leonardo DiCaprio nowym ambasadorem Rolexa! Dlaczego ten duet to idealne połączenie?

      28 lutego 2025

      Luksusowy smartwatch 2025: Tag Heuer Connected vs Hublot Big Bang E – który wybrać?

      15 lutego 2025

      Louis Vuitton Tambour Convergence. Wyjatkowy zegarek z „okienkiem”

      29 stycznia 2025

      Tiffany & Co., Pharrell Williams i latające diamenty

      28 stycznia 2025
    • Dom

      Rząd nie dał rady, ale internauci już tak. Jawne ceny mieszkań dzięki Deweloperuch.pl

      20 marca 2025

      Mercedes oprócz samochodów buduje też… apartamentowce!

      9 lutego 2025

      Robert Lewandowski ma nową willę na Majorce!

      29 stycznia 2025

      Dom Waltera White’a z „Breaking Bad” wystawiony na sprzedaż

      10 stycznia 2025

      Najwyżej położony apartament w UE jest na sprzedaż i znowu na Złotej 44!

      12 grudnia 2024
    • Hitech
      1. Hitech
      2. Gadżety
      3. Zobacz wszystko

      Premiera serii Samsung Galaxy S25 

      23 stycznia 2025

      100 cali prosto z podłogi. Poznajcie ekran XGIMI Ascend

      9 stycznia 2025

      Tajemniczy milioner zamówił smartfon Huawei Mate XT z 18-karatowego złota

      6 stycznia 2025

      Najdroższy komputer Apple. Co otrzymamy w cenie mieszkania?

      2 lipca 2024

      Ten przenośny głośnik jest nie tylko stylowy, ale i oferuje sporą moc

      8 kwietnia 2025

      Casio nie ma smartwatcha, ale ma Casio MTG-B2000YBD G-Shock

      4 kwietnia 2025

      Korg Handytraxx to gramofony dla domowych DJów i audiofila

      27 stycznia 2025

      Ultrahuman, czyli luksusowe smart pierścionki

      23 stycznia 2025

      Realme GT 7 Dream Edition: Nowy gracz na rynku flagowców

      28 maja 2025

      Ten przenośny głośnik jest nie tylko stylowy, ale i oferuje sporą moc

      8 kwietnia 2025

      Casio nie ma smartwatcha, ale ma Casio MTG-B2000YBD G-Shock

      4 kwietnia 2025

      Korg Handytraxx to gramofony dla domowych DJów i audiofila

      27 stycznia 2025
    • Moda

      Prada przejmuje Versace za 1.25 miliarda euro

      10 kwietnia 2025

      Prada i Versace – rewolucja w świecie mody luksusowej? Gigantyczne przejęcie na horyzoncie!

      6 marca 2025

      Supreme prezentuje kolekcję Wiosna/Lato 2025

      19 lutego 2025

      Gwałtowny spadek sprzedaży Gucci. Czy nadchodzi kryzys w branży luksusowej?

      11 lutego 2025

      Bądź jak Matt Damon w filmie Ford vs. Ferrari dzięki okularom Entourage

      9 lutego 2025
    • Moto
      1. Motoryzacja
      2. Sport
      3. Zobacz wszystko

      BMW iX 2026. Flagowy elektryk z ulepszeniami

      30 stycznia 2025

      Porsche Taycan ustanawia rekord Guinnessa

      30 stycznia 2025

      Cadillac wchodzi w elektryczne SUVy modelem 2026 Cadillac Lyriq-V

      23 stycznia 2025

      BMW Alpina B8 GT. Prawdziwa motoryzacja jeszcze żyje

      22 stycznia 2025

      Elektryczny motocykl Trevor DTRe Vince

      31 marca 2025

      Audi kolejny rok wspiera polski golf

      24 czerwca 2024

      McLaren stworzył najmocniejszy rower eletryczny na świecie

      21 maja 2024

      Piłka z finału Mistrzostw Świata 2022 w piłce nożnej trafi na aukcję

      28 kwietnia 2023

      Nowe Audi A6 e-hybrid: Połączenie mocy i ekologii

      26 maja 2025

      BMW notuje niemal 33% wzrost sprzedaży samochodów elektrycznych!

      11 kwietnia 2025

      Elektryczny motocykl Trevor DTRe Vince

      31 marca 2025

      Mercedes-AMG prezentuje koncept elektrycznego supersamochodu

      11 marca 2025
    • Podróże

      Villas Katarina Skadar Lake – oaza spokoju nad Jeziorem Szkoderskim

      11 kwietnia 2025

      To ulubiony kierunek wakacyjny Polaków. Minister zapowiada hitowe połączenie kolejowe!

      7 kwietnia 2025

      Przetestowaliśmy hotel reprezentacji Polski w piłce nożnej. Luksus i doskonałe warunki

      20 marca 2025

      Ta niezniszczalna walizka przeżyje całe Twoje podróżnicze życie

      19 lutego 2025

      Presidential – Dawny Hotel Marriott z decyzja o wstrzymaniu działalności!

      11 lutego 2025
    • Samoloty & Jachty
      1. Jachty
      2. Samoloty
      3. Zobacz wszystko

      BRABUS Shadow 1200 Cross Top Black Ops Signature Edition. Motorówka z V10 i turbo prędkością

      24 stycznia 2025

      MasterCraft XStar 25 to najpotężniejsza motorówka do holowania

      22 stycznia 2025

      Polska potęga w budowie jachtów. Jesteśmy na pierwszym miejscu w Europie!

      20 stycznia 2025

      86-metrowy superjacht zdemolował nabrzeże w znanym porcie!

      15 października 2024

      Katarscy szejkowie podarowali Donaldowi Trumpowi latający pałac w prezencie!

      15 maja 2025

      Boeing tracił w 2024 roku 37 milionów dolarów dziennie!

      27 stycznia 2025

      Bombardier otwiera salon Aviator Lounge w Monaco Yacht Club

      14 czerwca 2024

      Samolot LOT w nowym malowaniu

      22 listopada 2023

      Katarscy szejkowie podarowali Donaldowi Trumpowi latający pałac w prezencie!

      15 maja 2025

      Jetson One eVTOL to mini samolot z turbo przyśpieszeniem

      31 marca 2025

      Boeing tracił w 2024 roku 37 milionów dolarów dziennie!

      27 stycznia 2025

      BRABUS Shadow 1200 Cross Top Black Ops Signature Edition. Motorówka z V10 i turbo prędkością

      24 stycznia 2025
    • Styl Życia
      1. Drink
      2. Food
      3. Miejsca
      4. Pieniądze
      5. Zobacz wszystko

      Jack Daniel’s 14-letnia Tennessee whiskey – Nowy wymiar smaku

      24 marca 2025

      Wódka z Polski oficjalnym sponsorem Formuły 1!

      6 marca 2025

      London Botnical Spirit. Nowy bezalkoholowy gin od ISH

      24 stycznia 2025

      Jack Daniel’s wprowadza na rynek limitowaną edycję żytniej whisky

      11 stycznia 2025

      Pierwsze na świecie luksusowe czekoladki o smaku… ostryg!

      7 kwietnia 2025

      Arco by Paco Pérez z gwiazdką Michelin jako pierwsza restauracja w Trójmieście!

      20 czerwca 2024

      50 najlepszych restauracji na świecie. Znamy listę!

      7 czerwca 2024

      Najlepsza restauracja w Polsce 2024. Znamy zwycięzcę!

      9 maja 2024
      9.0

      Restauracja Bursztynova w Warszawie. Miejsce w którym królują polskie sery [Recenzja]

      7 marca 2025
      8.8

      Restauracja Ratuszova w Poznaniu – miejsce, które zachwyca smakiem i atmosferą [Recenzja]

      17 stycznia 2025
      8.8

      Ma Maison Michel Moran. Byliśmy w restauracji gwiazdy TVN [Recenzja]

      8 stycznia 2025

      Znane Warszawskie wieżowce do wyburzenia. Co powstanie na ich miejscu?

      5 stycznia 2025

      Zarobki Polaków w 2025 roku: Rekordy i wyhamowanie – co to oznacza dla Twojego portfela?

      21 maja 2025

      Ile zarabia papież? Sekrety finansów głowy kościoła katolickiego

      22 kwietnia 2025

      Giełdy toną po cłach Donalda Trumpa, ale Polska reaguje

      7 kwietnia 2025

      Bank przez pomyłkowy przelew uczynił klienta najbogatszym człowiekiem na świecie!

      7 marca 2025

      Tomasz Biernacki – tajemniczy miliarder, który zbudował polskie imperium handlowe Dino

      6 czerwca 2025

      Zarobki Polaków w 2025 roku: Rekordy i wyhamowanie – co to oznacza dla Twojego portfela?

      21 maja 2025

      Ile zarabia papież? Sekrety finansów głowy kościoła katolickiego

      22 kwietnia 2025

      Giełdy toną po cłach Donalda Trumpa, ale Polska reaguje

      7 kwietnia 2025
    LuxVibe.plLuxVibe.pl
    Home»Styl Życia»Miejsca»Krakowskie folgowanie, czyli nasza wizyta w restauracji Folga w Krakowie [Recenzja]
    Miejsca

    Krakowskie folgowanie, czyli nasza wizyta w restauracji Folga w Krakowie [Recenzja]

    LuxVibe.plBy LuxVibe.pl9 lutego 202226 minut czytania22 Wyświetleń
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Reddit Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Muszę przyznać iż wizyta w Foldze była zupełnie przypadkowa, ponieważ docelowe miejsce do któego się wybieraliśmy przywitało nas kolejką do wejścia, a niestety gdy kobieta jest głodna to lepiej nie ryzykować i szybko zapewnić jej jedzenie. Do Folgi na szczęście nie było problemu z wejściem, a cała procedura przebiegła bardzo podobnie jak w ostatnio odwiedzonym i zrecenzowanym Dock19 by Mateusz Gessler w Warszawie.

    [Recenzja pisana na dwie głowy]

    Na wejściu wita nas miła pani, która przechwytuje nasze płaszcze oraz sprawdza wolne stoliki, których akurat (na szczęście) kilka było i bezszelestnie pojawia się kelner, który prowadzi nas w wyznaczone miejsce.

    Wystrój oceniam jako przyjemny oraz nieprzytłaczający. Duża ilość zielonych roślin nadaje lokalowi lekkości, a złote akcenty elegancji. Wnętrzu nie można nic zarzucić.

    Jedzenie. Folga przedstawia się jako restauracja foodsharingowa, jak mam to rozumieć nie wiem. Najbliższe skojarzenie to hiszpańskie tapasy, otóż tych w Foldze nie uświadczymy. Jeśli chodzi o wymianę talerzami to już całość nabiera większego sensu.

    Pomimo tej lekkiej niekonsekwencji w koncepcji, trzeba stwierdzić, że jedzenie to solidna kuchnia oparta na polskich składnikach wysokiej jakości i według sezonowej dostępności.

    Tatar wołowy

    Ja na start zaordynowałem tatara, którego oceniam wysoko, ale to nie był najlepszy tatar w moim życiu. Tatar w stylu Gesslerowskim, czyli 3 „kupki” już skomponowanej przystawki, co osobiście średnio mi pasuje, jeśli zważyć, że jak kucharz może mieć gorszy dzień i doda za dużo octowych ogórków lub zbyt wyrazistej musztardy. W przypadku Folgowego tatara te błędy nie wystąpiły, ale mięso miało zbyt duży kaliber – zdecydowanie wolę mocniej przesiekanego tatara.

    Dodatki wyważone, trochę za mało konfitowanego żółtka oraz grzanki, a w zasadzie bardziej suchary przypominające dachówkę z Krakowskiej kamienicy. Zabrakło także masła, dla mnie nieodłącznego dodatku do pieczywa i tatara.

    Przechodząc do dania głównego wybór padł na polską polędwicę wołową (590 zł/kg – finalna cena zależy od ilości o jaką poprosimy), sezonowe warzywa oraz ziemniaczane gratin (27 zł). Polędwica była przyrządzona perfekcyjnie, miękkie i jednocześnie kruche mięso rozpływało się w ustach, a subtelny smak mięsa podkreślał esencjonalny sos z czerwonego wina.

    Nad warzywami nie ma co się rozwodzić bo były mocno al dente a od góry potraktowane palnikiem gazowym, natomiast gratin to nie była historia, która mnie urzekła. Plastry ziemniaków były zbyt grube jak na czas obróbki termicznej i w związku z tym kilka minut dłużej w piekarniku zrobiłoby im dobrze. Na minus zaliczyłbym także cenę – na Boga 200 gramów ziemniaków ze śmietaną, jako dodatek do drogiej polędwicy nie może kosztować 27 złotych.

    I rozumiem, że jest to Kraków, że zagraniczni turyści itp. itd. ale zadowolenie gościa to nie tylko smak dań, ale pewne ich kosztowe wyważenie, zwłaszcza że Polska ziemniakiem stoi.

    Polska polędwica wołowa z Pniew

    Moja współtowarzyszka na danie główne zamówiła ośmiornicę z grilla (99 zł), która podobnie jak polędwica była przyrządzona wyśmienicie. No i jak w przypadku mojego dania, znowu w przypadku ośmiornicy coś nie pykło z dodatkami i pominę mocno wyrazisty paprykowy relish (jego znaczenie było marginalne z uwagi na ilość) ale nie wybaczę kucharzowi instalacji przepysznej i pełnej smaku ośmiornicy na zimnym hummusie…

    Wystarczyło na ciepły talerz strzelić kleks hummusu odpowiednio wcześniej wyjętego z lodówki, aby nie zamroził swoim chłodem ośmiornicy. Ten mały błąd nie ujmuje jednak faktu, że dawno nie jadłem tak dobrej i pełnej smaku ośmiornicy.

    Ośmiornica z grilla

    Folga to bez wątpienia bardzo ciekawe miejsce z jakościowym jedzeniem, które mimo drobnych niedociągnięć na pewno zostanie przeze mnie odwiedzone przy kolejnej wizycie w Krakowie.

    Gratin ziemniaczane – nieprzypadkowo na samym końcu 😉

    By: M

    Kazimierzowskie wytchnienie, czyli kilka słów o krakowskiej Foldze (oczami kobiety).

    Mówi się, że Krakowski Kazimierz jest miejscem szczególnym, gdzie historia przeplata się z życiem współczesnym. Dzisiejszy Kazimierz to nie tylko enklawa artystów i miejsce tętniące życiem, ale też dzielnica pełna oryginalnych i znakomitych restauracji.

    Szukając miejsca idealnego na „przywitanie” się z Krakowem, trafiliśmy do FOLGI – eleganckiej restauracji w samym sercu Kazimierza. Krótka karta menu, znakomite opinie i doskonałe zdjęcia dań (w końcu „jemy oczami”), sprawiły, że stwierdziliśmy, że to będzie prawdziwa uczta dla naszych zmysłów.

    Po wejściu do lokalu – mimo kilku niedociągnień (próbowano ulokować nas przy stoliku barowym, czego okrutnie nie znoszę, jeśli wybieram się na kolację, a nie na drinka) – okazało się, że nasz wybór był strzałem w 10. Dlaczego?

    Przy samym wejściu czekała znakomita obsługa, która sprawnie zajęła się naszymi płaszczami, a następnie znalazła miejsce idealne – stolik dla dwóch osób ze standardowym krzesłem i długą sofą przy ścianie (sofa oczywiście dla mnie, każda kobieta docenia dodatkowe miejsce na torebkę).

    Kelner stosunkowo szybko podał nam karty i zaproponował aperitif. Jako, że nasza wizyta odbyła się 30 grudnia, nie zastanawiając się długo, skusiliśmy się (z małym wyprzedzeniem pod ten nowy, 2022 rok) na lampkę Verdejo (ja) i kieliszek Belugi (mocniejszy trunek dla mojego współtowarzysza). Można było wyczuć, że kelner doskonale zna kartę i całkiem nieźle zna się na winach dostępnych w lokalu.

    Tatar wołowy

    Przechodząc już do konkretów…. względnie mały wybór przystawek sprawił, że oboje wybraliśmy to samo – naszego faworyta – tatara wołowego (44 zł), co jak się pózniej okazało, było znakomitym wyborem. Głęboki, krwistoczerwony kolor mięsa i idealna struktura (tatar był dość grubo siekany – dla mnie idealnie), i perfekcyjnie dobrane dodatki – pikle, żółtko, cebula, marynowane grzybki i o dziwo drobno skrojone grzanki!

    W pierwszej chwili brakowało mi trochę pieczywa z masłem (które zostało podane jedynie na początek przed przystawkami jako poczęstunek), ale wyczuwalny smak i chrupkość grzanek w całości to zrekompensował. Od tamtej pory, jestem fanką tatara z grzankami!

    Ośmiornica z grilla

    Na danie główne wybrałam dość nieoczywistą pozycję – grillowaną ośmiornicę z hummusem, cieciorką i falafelem (99 zł). Ośmiornica była doskonała i rozpływała się ustach. Nie do końca przekonały mnie dodatki, w szczególności falafel był zbędny i w tym przypadku sprawdza się zasada – mniej znaczy więcej.

    Sama ośmiornica była tak wyrazista w smaku, że wystarczyłoby towarzystwo lekkiej sałatki w delikatnym vinegret, a finalnie, na talerzu wyszło lekkie zamieszanie. To tylko moje odczucie i ocena moich kubków smakowych, a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje…

    Mój współtowarzysz natomiast, jako bezkompromisowy miłośnik czerwonego mięsa, wybrał polędwicę wołową z gratin ziemniaczanym i sezonowanymi warzywami.

    W moim odczuciu polędwica była smaczna, ale delikatnie gumowata. Może kucharz miał słabszy dzień, może to wina mięsa, niemniej w przypadku polędwicy wołowej, bardzo zwracam uwagę, czy po zakończonym posiłku nie zostaje z bólem żuchwy…  Dodatki były przyzwoite, choć warzywa również były zbyt twarde. Lucky me, że tego dania tylko odrobinę skosztowałam – żuchwa ocalona.

    Właściciel lokalu twierdzi, że w Foldze chodzi o to, żeby się dzielić. W naszym wypadku ta idea sprawdza się idealnie, w końcu zawsze musimy wymienić się wybranymi przez nas daniami i doświadczeniami. Jeśli zatem szukasz miejsca, gdzie Twoje kubki smakowe zostaną zadowolone, obsługa nie sprawi, że poczujesz się skrępowany, a przy tym możesz zamówić kilka talerzy na stół (niestety trochę mały) i po prostu próbować i mieszać smaki, to niewątpliwie jest to miejsce warte Twojej uwagi!

    Sezonowe warzywa

    By: A

    OCENA RESTAURACJI FOLGA

    78%
    78%
    Polecam
    Plusy
    1. Jedzenie
    2. Wystrój wnętrza
    Minusy
    1. Niezrozumiała idea foodsharing'u
    • Jedzenie
      8
    • Lokal
      8
    • Obsługa
      7
    • Cena / Jakość
      8
    • Oceny użytkowników (Ocen: 0)
      0
    folga kraków recenzja restauracja
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Może Cię również Zainteresować

    Tomasz Biernacki – tajemniczy miliarder, który zbudował polskie imperium handlowe Dino

    6 czerwca 2025

    Zarobki Polaków w 2025 roku: Rekordy i wyhamowanie – co to oznacza dla Twojego portfela?

    21 maja 2025

    Ile zarabia papież? Sekrety finansów głowy kościoła katolickiego

    22 kwietnia 2025
    2 komentarze

    2 komentarze

    1. Avatar
      Kamila dodany 27 lutego 2022 13:06

      Foodsharing jak sama nazwa wskazuje polega na dzieleniu się. Dzielenie się to nie tylko tapasy… Chodzi o wybranie kilku potraw,które trafiają na środek stołu i każdy może spróbować różnych dań i różnych smaków. Nie jest to żadna nowość,podobne podejście ma Molam czy Wschód. Czasem wystarczy dowiedzieć się więcej,a nie oceniać na minus cos,czego się nie zna…

      Kelnerka informuje o tym,czym jest foodsharing tuż po usadzeniu przy stoliku. Informacje na ten temat są również na stronie restauracji.

      Odpowiedz
    2. Luxatic.pl
      Luxatic.pl dodany 25 marca 2022 11:35

      Pani Kamilo,
      proszę wierzyć, doskonale wiemy czym jest foodsharing. Ubolewamy jednak, że w natłoku emocji związanych z lekturą posta, umknęło Pani, czym jest recenzja. Recenzja, to subiektywny tekst, w którym wyrażamy swoją osobistą opinię na dany temat. Bezkrytyczne podejście do wszystkiego co oferuje restauracja wydaje nam się kompletnym wyjałowieniem, zaprzeczeniem naszej idei i wartości pożądanej, jaką jest autentyczność. Platforma luxvibe.pl jest dla Was, ma stanowić swego rodzaju pomoc dla konsumentów w wyborze danego lokalu, a dla restauratorów stanowić podwaliny do udoskonalania swoich ofert (w końcu czym byłby świat bez rozwoju…?)

      Ale my nie o tym… Ustosunkowując się do zarzutów w zakresie naszej znajomości trendu foodsharingowego, sama idea foodsharingu w restauracji jest jak najbardziej na plus i niesie za sobą sporo korzyści (chociażby celebrowanie posiłku z innymi). Niemniej jednak, jak słusznie Pani wskazała – „chodzi o wybranie kilku potraw, które trafiają na środek stołu i każdy może spróbować różnych dań i różnych smaków”. W naszej ocenie, by rzeczywiście foodsharing nosił znamiona celebrowania, restauracja powinna zapewnić ku temu stosowne warunki – przede wszystkim stoły w odpowiednich do tej idei rozmiarów, stosowną ilość sztućców, zaś dania bez wątpienia powinny być perfekcyjnie przemyślane (delektowanie się zupą z jednego talerza w przypadku pary zakochanych nie stanowi problemu, ale może takowy stanowić w przypadku spotkania o charakterze mniej intymnym).

      Podsumowując, wydaje nam się, że nie chodzi o to by ślepo podążać za każdym trendem, zaś w przypadku samego foodsharingu stworzyć takie miejsce i menu, aby każde danie można było swobodnie dzielić z innymi.

      Z ciepłymi pozdrowieniami
      A & M

      Odpowiedz
    Dodaj komentarz Anuluj odpowiedź

    Popularne

    Kim jest Zeus z TikToka?

    16 maja 2023

    Pączki Magdy Gessler z cukierni Słodki Słony w Warszawie na tłusty czwartek [Recenzja]

    7 lutego 2024
    5.0

    Pierwsza klasa Pendolino. Czy warto dopłacić? [Recenzja]

    8 grudnia 2021
    Nasze sociale
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    Najnowsze

    Tomasz Biernacki – tajemniczy miliarder, który zbudował polskie imperium handlowe Dino

    LuxVibe.pl6 czerwca 2025

    W świecie, gdzie miliarderzy często brylują na salonach i mediach społecznościowych, Tomasz Biernacki stanowi wyjątek.…

    Realme GT 7 Dream Edition: Nowy gracz na rynku flagowców

    LuxVibe.pl28 maja 2025

    Realme GT 7 Dream Edition to najnowszy smartfon chińskiego producenta, który aspiruje do miana „flagship…

    Nowe Audi A6 e-hybrid: Połączenie mocy i ekologii

    LuxVibe.pl26 maja 2025

    Audi wprowadza na polski rynek nowe wersje hybrydowe plug-in modelu A6, oferując połączenie dynamicznych osiągów,…

    O nas
    O nas

    LuxVibe.pl to lifestylowy magazyn o luksusie, stylu życia i pieniądzach. Prezentujemy najlepsze usługi, produkty i miejsca w Polsce oraz na całym świecie.

    Najnowsze

    Tomasz Biernacki – tajemniczy miliarder, który zbudował polskie imperium handlowe Dino

    6 czerwca 2025

    Realme GT 7 Dream Edition: Nowy gracz na rynku flagowców

    28 maja 2025

    Nowe Audi A6 e-hybrid: Połączenie mocy i ekologii

    26 maja 2025
    Popularne

    Kim jest Zeus z TikToka?

    16 maja 2023

    Pączki Magdy Gessler z cukierni Słodki Słony w Warszawie na tłusty czwartek [Recenzja]

    7 lutego 2024
    5.0

    Pierwsza klasa Pendolino. Czy warto dopłacić? [Recenzja]

    8 grudnia 2021
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Kontakt
    • Media o nas
    • Praca
    • Reklama
    © 2025 LuxVibe.pl

    Wpisz czego szukasz i wciśnij Enter, aby wyszukać. Kliknij Esc, aby anulować.